Romanii asteapta oferte tentante pentru a-si schimba slujba

Data publicarii: 29-07-2008 | HR/Cariere

Schimbarea locului de munca devine o optiune, de obicei, in cazul existentei unei oferte mai tentante de salarizare. Ca romanii nu sunt multumiti de salariile lor este un fapt deja bine cunoscut. La ce salarii viseaza angajatii din Romania este o intrebare la care un studiu BestJobs.ro a dat raspuns. Studiul arata ca 40% din romani vor cere la urmatorul job o crestere de 20-50% a salariului.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 21-28 iulie, online, internautii trebuind sa raspunda la urmatoarea intrebare: "Cati bani vei cere in plus la urmatorul angajator?". Cei mai multi, 40,11%, au precizat ca vor cere intre 20-50% mai multi bani. Doar 3,4% nu sunt pretentiosi si sunt multumiti cu salariul pe care il au, drept pentru care nu spera la mai mult. Salarii duble sau triple fata de mumentul actual isi doresc doar 5% din respondenti.

In total au fost 4353 de respondenti care au participat la acest studiu. Conform specialistilor, in Romania, cele mai mari salarii se inregistreaza in industria telecomunicatiilor. In varful clasamentului se plaseaza functia de CEO (Chief Executive Officer) al carui salariu net anual poate oscila intre 120.000 - 360.000 euro pe an. Potrivit estimarilor facute de Comisia Nationala de Prognoza, bucurestenii vor avea in 2011 un salariu mediu net, lunar, de peste 2200 de lei.

Potrivit analizelor facute de Comisia Nationala de Prognoza, peste trei ani, in Bucuresti, un salariat va castiga in medie 2231 de lei. In Constanta, un angajat va ajunge sa castige lunar un salariu mediu net de 1752 de lei, in timp ce prahovenii vor fi platiti cu 1749 de lei. In topul oraselor cu cele mai mari salarii mai sunt Sibiu si Cluj. 
 
Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: