Un manager de dezvoltare castiga lunar peste 4.000 de euro

Data publicarii: 29-07-2008 | HR/Cariere

Daca are minimum cinci ani de experienta, spirit antreprenorial, un portofoliu mare de clienti si cunoaste foarte bine domeniul in care activeaza, un manager de dezvoltare (sau business development manager) poate castiga pe piata locala peste 4.000 de euro net pe luna, potrivit specialistilor in recrutare.

In prezent, cel mai bine platiti, dar si cei mai cautati manageri de dezvoltare sunt cei cu experienta in domeniile farma, retail si Real estate, domenii cu un ritm rapid de dezvoltare pe piata din Romania.

"Recrutam, in momentul de fata, un manager de dezvoltare pentru care angajatorul este dispus sa plateasca un salariu net de 3.500-4.000 de euro pe luna, la care se adauga un comision si un bonus de performanta care ar putea ajunge la 50% din venitul anual total", a declarat Florin Ochiana, country manager al companiei de recrutare Grafton Recruitment.

De asemenea, managerii de dezvoltare beneficiaza de venituri in plus, in cazul in care proiectele presupun o arie mai mare de desfasurare, daca este vorba despre proiecte regionale sau nationale, companiile oferind inclusiv pachete complete de relocare, care acopera costurile pentru cazare si deplasarile.

Potrivit Loredanei Vladareanu, senior consultant in cadrul companiei de consultanta in resurse umane Hart Human Re-source Consulting, firmele de pe piata locala sunt dispuse sa plateasca unui manager de dezvoltare cu experienta dovedita un salariu net care poate depasi 4.000 de euro lunar, un bonus de performanta consistent si un comision care poate varia intre 5% si 15%.

Companiile cauta managerii de dezvoltare care au proiecte finalizate, cunosc foarte bine piata, stiu ce s-a intamplat in ultimii ani in domeniul respectiv si sunt capabili sa faca previziuni cuantificabile cu privire la schimbarile ce pot avea loc pe piata, sustin reprezentantii firmelor de recrutare. In opinia specialistilor in recrutare, managerii de dezvoltare nu sunt stimulati doar de partea financiara, ci si de amploarea proiectelor. Acestia sunt dispusi sa schimbe angajatorul daca primesc o oferta pentru a dezvolta un proiect important, un proiect de renume, care le poate asigura vizibilitatea in piata.

"Rata fluctuatiei in cazul managerilor de dezvoltare este destul de mica, iar procesul de recrutare pentru astfel de solicitari decurge rapid", spune Ochiana.

Potrivit firmelor de recrutare, managerii de dezvoltare sunt relativ usor de gasit.

"Am finalizat de curand un proces de recrutare pentru o companie din domeniul real estate si am reusit sa gasim patru candidati care corespundeau profilului cerut de angajator", spune Loredana Vladareanu.

Reprezentantii companiei Grafton Recruitment spun si ei ca durata procesului de recrutare pentru astfel de posturi este una normala si nu intampina probleme in a gasi candidatii potriviti.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: