Pretentiile salariale ale tinerilor angajati au crescut

Data publicarii: 29-07-2008 | HR/Cariere

Aproape jumatate dintre romani ar cere unui viitor angajator un salariu mai mare cu 20% pana la 50%, dupa cum arata datele unui studiu bestjobs.ro.

Pe de alta parte, pretentiile salariale ale tinerilor angajati au crescut din 2007, astfel incat salariul minim la angajare, pentru un post unde nu se cere experienta, a ajuns la 380 de euro. Diferenta dintre salariul asteptat, insa, si cel real este mare pentru toate persoanele cu diverse niveluri de experienta. Astfel, tinerii castiga in medie cu 200 de euro mai putin decat si-ar dori.

Asa arata datele cuprinse in studiul realizat de Daedalus Consulting si Catalyst pe aproape 1.000 de tineri intre 19 si 28 de ani, studenti sau absolventi de invatamant superior.

Acesta poate fi si principalul motiv pentru care doar 3,84% dintre romani s-ar multumi cu salariul pe care il primesc in prezent, daca ar fi sa-si schimbe locul de munca. Putin mai multi, adica 20% dintre cei chestionati, au precizat ca vor solicita, la urmatorul serviciu, mai mult decat dublul salariului avut in prezent. Anul trecut, in tara noastra 8 persoane din 10 declarau ca isi vor parasi locul de munca atunci cand vor primi oferte de angajare din partea unei alte companii, iar 5 din 10 spuneau ca vor pleca atunci cand li se va oferi un salariu mai mare.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: