Fondul Proprietatea a primit oferte de administrare de la 27 de companii

Data publicarii: 01-08-2008 | Finante-Banci

Fondul Proprietatea a primit scrisori de intentie din partea a 27 de companii, din care doar una inregistrata in Romania, care urmeaza sa intre in cursa pentru administrarea unor active de aproape 4 miliarde de euro, a anuntat vineri Fondul.

Singura companie din Romania care a depus scrisoare de intentie este BCR Asset Management.

Printre companiile interesate de administarea Fondului se regasesc firme precum JP Morgan, Goldman Sachs Asset Management (GSAM), Deutsche Bank, BNP Paribas Asset Management, Barclays Capital, ING Asset Management BV, The Royal Bank of Scotland (RBS) Asset Management, Unicredit and Proctor Investment Managers LLC Consortium, Societe Generale Asset Management, Generali PPF Asset Management si Allianz Global Investors.

"In luna august, vom organiza o serie de intalniri de informare, premergatoare inceperii procesului de selectie a managerului de fond, iar intentia noastra este de a selecta administratorul ori administratorii pana la sfarsitul acestui an sau cel tarziu pana la inceputul lui 2009", declarase saptamana trecuta, pentru NewsIn, presedintele comisiei pentru alegerea administratorului, Sebastian Vladescu.

Au mai depus scrisori de intentie, pana la 1 august, companiile HSBC Bank Plc - HBEU, UBS AG Global Asset Management, Intrinsic Value Investors (IVI) LLP,  Morley Fund Management Limited, Stellar Asset Management Ltd associated with Bank Julius Baer & Co, East Capital AB, Franklin Templeton Investments Poland Sp.zo.o., NCH Advisors, Raiffeisen Capital Management, Fortis Investments, Eurobank EFG Fund Management Company (LUX) si Eurobank EFG Asset Management Investment Firm, Credit Suisse, Artio Global Management LLC, OTP Fund Management Ltd si Blackrock.

Fondul Proprietatea avea active de 14,46 miliarde lei (4 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, in timp ce capitalurile proprii erau de 14,45 miliarde lei. La 27 iunie 2008, Fondul avea depozite bancare de circa 852 milioane lei.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii facute de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), si are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: