Generali Asigurari si BNP Paribas lanseaza o asigurare unit-linked cu investitii in euro

Data publicarii: 10-09-2008 | Finante-Banci

Generali Asigurari (asiguratorul) si BNP Paribas (emitentul certificatelor de valoare) anunta lansarea pe piata romaneasca a unei noi asigurari de viata cu componenta investitionala (unit-linked) - Generali EURO Garant15, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Moneda in care se vor realiza investitiile este euro, pentru o perioada fixa de 15 ani, iar din mixul de instrumente financiare investitionale vor face parte: eurobonduri, actiuni pe pietele europene, americane, japoneze, piata materiilor prime si piete emergente.

Plata primelor se poate realiza esalonat, la o frecventa trimestriala (minim 1.000 euro/an), semestriala (minim 800 euro/an) sau anuala (minim 400 euro/an). La maturitatea politei, beneficiul va consta in suma primelor platite, care este garantata, la care se adauga cresterea indicelui BNP Paribas (NF5 Social Europe Excess Return Index - BNPIN5SE) din perioada de 15 ani. Varsta Asiguratului trebuie sa fie cuprinsa intre 16 si 60 de ani. Anual, fiecare asigurat are posibilitatea de a face depozite in contul investitiei sale. Valoarea anuala a primelor se indexeaza, incepand din al doilea an, cu 3% din valoarea primei platite in primul an de investitie.

"Generali EURO Garant15 se adreseaza persoanelor cu venituri peste medie, care au deja asigurari de viata si constientizeaza beneficiile specifice unit-linked. Produsele structurate reprezinta combinatia optima intre siguranta si risc, imbinand instrumentele financiare clasice cu cele derivate. Asigura o imbunatatire a randamentului, protectia capitalului si acces catre piete noi investitionale", a declarat Ovidiu Racoveanu, Sef Serviciu Asigurari de Viata Generali Asigurari.

Generali EURO Garant15 are, pe langa componenta investitionala, si componenta de protectie. In cazul decesului asiguratului, beneficiarii pot decide intre cele doua optiuni oferite de produs, respectiv de a primi beneficiul la deces (suma asigurata plus valoarea contului) sau de a continua investitia. Cea de-a doua optiune oferita de produs permite unui membru al familiei sau unui beneficiar desemnat preluarea platii primelor de asigurare, realizandu-se astfel incasarea beneficiului la maturitatea contractului.

"Chiar daca exista o istorie a acestui tip de produse in Romania, nivelul pietei asigurarilor de tip unit-linked este inca foarte mic, potentialul de dezvoltare fiind considerabil. Momentan, acest tip de produse se adreseaza unei categorii de public tinta mai sofisticat din punct de vedere al culturii financiare, dar vizam extinderea catre un segment mult mai larg", a comentat Ovidiu Racoveanu. "Este momentul unei dezvoltari accelerate, iar evolutia din ultimul timp confirma acest lucru. Pentru dezvoltarea unor astfel de produse eficiente si sigure avem nevoie de parteneri de anvergura, acesta fiind si motivul pentru care am ales sa lucram la dezvoltarea EURO Garant15 cu liderul mondial in produse structurate BNP Paribas".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: