Titlurile bancii britanice HBOS au cazut pana la un nivel minim istoric

Data publicarii: 17-09-2008 | International

Actiunile celei mai mari banci ipotecare din Marea Britanie, HBOS, s-au ieftinit, marti, cu mai mult de 40%, iar costul asigurarii datoriei impotriva creditelor neperformante a crescut, pe fondul ingrijorarii legate de posibilitatea scumpirii finantarii si a deprecierii activelor, scrie Reuters.

Reprezentantii bancii au incercat sa ii linisteasca pe investitori, spunand ca banca este una puternica si continua sa aiba acces la pietele de finantare.

Actiunile HBOS si-au injumatatit pierderile cu 20%, la 185 pence, dupa ce s-au depreciat pana la 137,4 pence, un nivel minim nemaiatins niciodata. Titlurile HBOS cazusera cu 18% luni si, respectiv cu 75% de la inceputul anului.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a coborat, de la 'AA-' la 'A+', ratingul HBOS, spunand ca va face fata mei greu conditiilor dificile din pietele financiare.

Castigurile HBOS ar putea fi afectate de cresterea costurilor de finantare, de slabirea portofoliului de investitii si de posibile deprecieri de active, in contextul crizei creditelor, potrivit S & P.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: