Cum sa castigi 1.000 de euro pe luna de la stat fara sa misti un deget?

Data publicarii: 16-10-2008 | Economie

Trebuie doar sa fii membru intr-un Consiliu de Administratie intr-o companie pastorita de Ministerul Economiei si Finantelor. Pentru a primi acesti bani membru Consiliului nici macar nu trebuie sa se prezinte la sedintele lunare. Acest lucru a fost posibil printr-un ordin emis de ministrul Varujan Vosganian in aceasta vara.

Potrivit ordinului semnat de Varujan Vosganian, un membru al Consiliului de Administratie sau un cenzor dintr-o companie subordonata ministerului Economiei si Finantelor incaseaza 20% din salariul brut al directorului general. Iar acesta poate ajunge usor la 4.000 - 5.000 de euro. Astfel, simplul fapt ca a ajuns membru intr-un Consiliu ii poate aduce respectivului pana la 1.000 de euro pe luna, bani pentru care nici macar nu trebuie sa se prezinte la sedintele Consiliului de Administratie.

Pa­na la acest ordin exista un alt act normativ, care prevedea ca un membru al Consiliului de Administratie este platit doar daca participa la sedintele lunare, atrag atentia ziaristii de la Jurnalul National. Ministerul condus de Varujan Vosganian are in subordinea sa cele mai importante companii si regii din intreaga economie a Romaniei. Toate acestea au Consilii de Administratie, ale caror hotarari influenteaza direct viata tuturor romanilor.

De exemplu, Ministerul Economiei dirijeaza compania Hidroelectrica, liderul producatorilor de energie din tara, cu o cota de piata de 30,2%. La fel si Nuclearelectrica, care produce peste 18% din curentul electric consumat sau Romgaz, cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, care a avut anul trecut al doilea profit brut din tara, dupa Pe­trom: 540 milioane de euro. Pe lista companiilor pastorite de Ministerul Economiei se mai afla Termoelectrica, Electrica, Casa de Economii si Consemnatiuni sau Fondul Proprietatea care detine active de 4 miliarde de euro.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: