S & P mentine perspectivele stabile ale ING, dupa capitalul injectat de guvernul olandez

Data publicarii: 22-10-2008 | International

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S & P) a confirmat ratingul 'AA/A-1+' pentru creditele bancii ING Bank NV si ratingurile 'AA-/A-1+' pentru creditele ING Groep NV si ING Verzekeringen NV, si a mentinut perspectivele stabile, arata un comunicat transmis de S & P.

"Confirmarea urmeaza anuntului facut luni de grup, despre o injectie de capital de 10 miliarde euro de catre statul olandez, pentru a majora capitalizarea bancii si a diviziei de asigurari si pentru a reduce nivelul datoriilor", a declarat un analist de credite din cadrul Standard & Poor's, Claire Curtin.

"Actiunea asupra creditelor reflecta, de asemenea, anuntul legat de vanzarea diviziei de asigurari ING din Taiwan si estimarea facuta de grup, ce indica o pierdere de 500 milioane euro in al treilea trimestru din 2008", a adaugat aceasta.

Pe 9 octombrie, statul olandez a infiintat un fond cu o valoare initiala de 20 miliarde euro, pusa la dispozitia institutiilor financiare "cu fundamente viabile si solide". Majorarea de capital urmareste sa ofere grupului sprijinul necesar in contextul actualelor conditii economice si dificultati din piata.

Pierderea de 500 milioane dolari estimata pentru al treilea trimestru din 2008 are la baza presiuni exercitate din mai multe directii, printre care pierderi si provizioane pentru deprecierea valorilor mobiliare, reevaluarea bunurilor imobiliare si costurile mai mari de creditare. Acestea au totalizat circa 2 miliarde euro, ilustrand nivelul crizei din pietele financiare in decursul trimestrului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: