Majoritatea americanilor contesta planul de salvare a bancilor propus de Trezorerie

Data publicarii: 22-10-2008 | International

Peste jumatate dintre americani dezaproba planul de salvare a bancilor propus de secretarul Trezoreriei Henry Paulson, care vizeaza sa limiteze efectele crizei financiare in Statele Unite, potrivit unui sondaj dat publicitatii miercuri, transmite AFP.

Potrivit studiului realizat de CNN si Opinion Research Corporation, 56% dintre persoanele chestionate se opun planului care permite statului sa cheltuiasca pana la 700 de miliarde de dolari pentru a cumpara activele invandabile acumulate de banci in timpul ultimei bule imobiliare. Numai 40% dintre americani sustin proiectul, cu 6% mai putini decat la inceputul lunii, potrivit aceluiasi institut.

Doua treimi dintre persoanele interogate (64%) dezaproba in general actiunile lui Henry Paulson de la conducerea Trezoreriei, in timp ce numai 28% le aproba.

Majoritatea alegatorilor sunt de parere si ca participatia Guvernului federal la capitalul unor banci sau companii nu este o idee buna. In schimb 58% vor ca statul sa ajute proprietari care nu reusesc sa isi ramburseze creditele.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un esantion de 1.058 de adulti, in perioada 17 - 19 octombrie, si are o marja de eroare de 3%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: