Angajatii bancilor pierd prea mult timp cu treburi administrative

Data publicarii: 07-11-2008 | Finante-Banci

O treime din timpul de lucru al angajatilor bancilor private este consumat cu treburi administrative, potrivit unui sondaj realizat de DowJones Wealth Bulletin si firma de consultanta SEI.

34% din executivii bancilor chestionate au declarat ca angajatii lor pierd cea mai mare parte a timpului in realizarea unor activitati de administrare. Doar 29% au spus ca timpul salariatilor este ocupat cu sfatuirea clientilor, iar 20% cu treburi contabile si alocare de fonduri. 

"Rezultatele acestui sondaj arata ca o mare parte a directorilor de banci sunt ingrijorati de impartirea deficitara a timpului, ei preferand ca accentul sa fie pus mai degraba pe clienti si nu pe treburile interne ale bancii", spune Brandon Sharrett, manager al SEI pentru Europa.

Martin O'Hare, directorul companiei de consultanta SG Hamros, crede ca actuala criza financiara va determina bancile sa isi regandeasca modul de alocare al timpului. "Nivelul de comunicare cu clientul va creste in mod sigur, ca urmare a nevoii acestuia de mai multa informatie si necesitatii ca bancile sa isi recastige credibilitatea."

Participantilor la studiu li s-a cerut, de asemenea, sa mentioneze care sunt cele mai importante lucruri pentru derularea cu succes a afacerilor bancii. Cei mai multi, 40%, au numit ofertele diferite fata de cele ale bancilor concurente. Alte raspunsuri au vizat managementul riscului sau atragerea unui personal experimentat.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: