Bursa de Valori din Viena achizitioneaza 92,4% din actiunile Bursei de Valori din Praga

Data publicarii: 07-11-2008 | Bursa

Bursa de Valori din Viena anunta astazi achizitionarea pachetului de 92,4% din actiunile Bursei de Valori din Praga. In urma aprobarii tranzactiei de catre autoritatile competente, Bursa de Valori din Viena va deveni actionarul majoritar. "Ne consideram a fi un investitor pe termen lung, care actioneaza in spiritul parteneriatului. Detaliile acestui nou parteneriat vor fi stabilite impreuna cu managementul Bursei de Valori Praga, in urmatoarele luni" a declarat Michal Buhl, CEO al Bursei de Valori din Viena.

Bursa de Valori din Praga este una dintre cele mai mari burse din Europa Centrala si de Est. La sfarsitul lunii septembrie, pe Bursa de Valori din Praga erau listate 29 de companii, iar capitalizarea bursiera se ridica la aproximativ 40 de miliarde euro. Valoarea medie a tranzactiilor lunare derulate din ianuarie 2008 pana in prezent este de 2,77 miliarde euro (conturi unice).

In urma preluarii pachetului de actiuni de 92,4% la Bursa de Valori din Praga, Bursa de Valori din Viena devine actionarul majoritar la trei dintre bursele de valori din Europa Centrala si de Est. Bursa de Valori din Viena detine, impreuna cu Oesterreichische Kontrollbank, un procent de 68,8% la Bursa de Valori din Budapesta, iar in iunie 2008, Bursa de Valori din Viena a achizitionat pachetul majoritar de 81,01% la Bursa de Valori Ljubliana. In plus, Bursa de Valori din Viena colaboreaza strans si cu alte burse de valori din regiune, in principal cu bursele de la Bucuresti, Sarajevo si Banja Luka.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: