In ultimele luni, cererea de chirii a crescut cu 15% in Bucuresti

Data publicarii: 07-11-2008 | Imobiliare

Cine nu-si permite sa cumpere o locuinta, inchiriaza una. In Capitala, numarul apartamentelor inchiriate a crescut in lunile septembrie si octombrie cu 15% fata de perioada similara a anului trecut. Asta in conditiile in care si chiriile s-au scumpit. Rezultatele sunt prezentate intr-un studiu al companiei Coldwell Banker.

Inasprirea creditarii si accesul tot mai greu al romanilor la un credit imobiliar a dus la aceasta situatie. Bucurestenii nu isi mai permit sa cumpere o locuinta asa ca sunt nevoiti sa inchirieze una. Astfel ca numarul de locuinte inchiriate a crescut cu 15% in lunile septembrie si octombrie ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Nu doar cererea este mai mare, dar si preturile s-au majorat.

Pentru inchirierea unei garsoniere in Bucuresti trebuie sa platim intre 300 si 800 de euro pe luna, in functie de zona si utilitati. Chiar si asa, cererea pentru garsoniere a crescut cu 45% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Inchirierea unui apartament cu 2 camere pleaca de la 400 de euro, iar cererea in acest caz este cu 30% mai mare. Cei care doresc 3 camere trebuie sa scoata din buzunar peste 500 de euro pe luna. Cel mai putin a crescut cererea pentru vile. In acest caz preturile pornesc de la 1.000 de euro.

Cat despre zone, acelasi studiu arata ca zona Primaverii ramane cea mai scumpa. Aici chiria unei garsoniere porneste de la 600 de euro. Pe locul 2 este zona Unirii, iar pe locurile urmatoare zonele Dorobanti, Aviatiei si Cotroceni. Aici inchirierea unei garsoniere trece de 400 de euro, un apartament cu 2 camere de 500 de euro, iar unul cu 3 camere porneste de la 700 de euro.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: