Primul telefon pre-4G se pregateste de debut

Data publicarii: 14-11-2008 | IT&C

Producatorul de telefoane mobile taivanez High Tech Computer (HTC) si compania ruseasca Scartel au anuntat, ieri, lansarea la sfarsitul acestei luni in Rusia a primului telefon care integreaza standardul de telefonie GSM cu tehnologia WiMAX, ce ofera internet wireless de mare viteza pe suprafete mari.

Scartel este operatorul retelei de internet Yota Mobile WiMAX. Noul terminal, HTC MAX 4G, nu este unul, asa cum sugereaza numele, care poate fi catalogat in categoria 4G, tehnologie mobila de a patra generatie care permite ca vocea, datele si continutul multimedia sa le fie redate utilizatorilor la viteze mult mai mari decat generatiile anterioare, precum 3G sau 2G. Asta deoarece tehnologia WiMAX este considerata ca facand parte din generatia 3G sau pre-4G.

HTC MAX 4G este adaptat pentru a fi folosit in reteaua rusa. Serviciul Yota TV transmite 14 canale de televiziune mobila gratis, numarul acestora urmand sa ajunga la 23 pana la sfarsitul lui 2008, iar Yota Music ofera un catalog extins de muzica on-line cu peste 50.000 de titluri.

Telefonul ruleaza sistemul de operare Windows Mobile 6.1, are procesor Qualcomm de 528 MHz, un ecran tactil cu diagonala de 3,8 inchi, capacitate de stocare de 8 GB, Wi-Fi si receptor GPS. La acestea se adauga camera de 3,2 megapixeli, cu autofocus si posibilitate de inregistrare video.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: