Randamentul celor care-si depun banii la banca se va tripla in scurt timp

Data publicarii: 23-11-2008 | Finante-Banci

Bancherii ies la atac cu dobanzi foarte mari pentru a atrage leii populatiei. Randamentul celor care-si depun banii la banca se va tripla in scurt timp. Pentru a incuraja economisirea, Guvernul a decis sa nu mai impoziteze castigurile obtinute din depozitele bancare incepand cu 1 ianuarie 2009. Impozitul de 16 la suta va ramane, astfel, in contul deponentului.

Asistam la o schimbare radicala pe piata depozitelor. Daca in urma cu doi ani bancherii dadeau dovada de o zgarcenie iesita din comun si ofereau dobanzi chiar mai mici decat rata inflatiei pentru depozite, acum economiile sunt foarte bine remunerate. Doar daca facem o comparatie cu anul trecut, dobanzile s-au dublat si au ajuns la 13 - 14 procente.

Guvernul a decis, insa, ca este nevoie de o masura suplimentara pentru a-i determina pe romanii care au ceva bani pusi deoparte sa-i tina la banca. Astfel, din 2009 statul nu va mai percepe impozitul de 16 procente pentru castigurile obtinute din depozite.

Sa luam spre exemplu o suma de 10 mii de lei, pentru care banca ofera o dobanda de 14 la suta. Dupa un an, deponentul va retrage din cont 1400 de lei in plus. Conditiile erau, insa, cu totul altele anul trecut. La o dobanda de 7 - 8 procente, minus impozit, castigul era de doar 580 - 600 de lei de lei.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: