Nokia va mai vinde in Japonia doar telefoanele din gama de lux

Data publicarii: 28-11-2008 | International

Grupul finlandez Nokia, cea mai mare companie producatoare de telefoane mobile din lume, a anuntat ca nu va mai vinde aparate in Japonia, cu exceptia celor de lux, in contextul in care are o cota de piata sub asteptari, relateaza AFP.

"In contextul economic mondial actual, am ajuns la concluzia ca investitiile noastre in produse care sa respecte normele japoneze nu mai sunt rentabile", a declarat vicepresedintele Nokia, Timo Ihamoutila.

Nokia va continua, totusi, sa vanda in Japonia aparatele sale de lux din gama Vertu, in timp ce va continua operatiunile sale de achizitii.

Producatorul de telefoane mobile este prezent si pe piata romaneasca. Nokia a aratat anterior ca se asteapta ca piata mondiala de telefonie mobila sa scada in ultimul trimestru din 2008 si anul viitor, in contextul in care incetinirea cresterii economice micsoreaza cererea consumatorilor de pe pietele internationale.

Reprezentantii Nokia anticipasera ca in 2008 vor fi vandute 1,24 miliarde telefoane mobile pe pietele internationale, in scadere fata de estimarile anterioare, de 1,26 miliarde de aparate si au estimat ca volumele de vanzare de telefoane si, in general, piata de telecomunicatii va scadea anul viitor.

NewsIn