GM vrea sa vanda active imobiliare europene de 257 milioane dolari

Data publicarii: 28-11-2008 | International

General Motors (GM) a cerut vineri ajutorul companiei de intermediere imobiliara Jones Lang LaSalle pentru strangerea de fonduri de pana la 257 milioane dolari din vanzarea si reinchirierea unor birouri din Europa, potrivit cotidianului Financial Times, citat de Reuters.

Producatorul auto vrea sa stranga pana la 4 miliarde dolari din vanzarea de bunuri si tranzactii pe piete de capital, in contextul in care are nevoie urgenta de fonduri, scrie cotidianul financiar.

In Statele Unite, compania americana vrea sa vanda si apoi sa reinchirieze imobilul Renaissance Center, acesta fiind sediul central din Detroit al GM.

"Am apelat la serviciile Jones Lang LaSalle pentru a ne ajuta la tranzactiile cu anumite bunuri ", a declarat Denis Chick, directorul departamentului comunicare al GM pentru Marea Britanie si Irlanda.

Oficialii companiei nu au spus care sunt activele din Europa ce vor fi vandute.

Totusi, o sursa apropiata companiei a declarat ca GM ar putea vinde, printre altele, birourile din Suedia ale Saab, marca pe care o detine, si sediul companiei Vauxhall din Luton, Marea Britanie.

Compania de brokeraj imobiliar a confirmat ca lucreaza cu GM, dar a refuzat sa ofere alte detalii.

Producatorul auto american, grav afectat de criza financiara, a anuntat joi ca vrea sa diminueze cu 10% costurile cu forta de munca din Europa, potrivit AFP.

NewsIn