Finantari de peste 18 milioane de euro pentru International Leasing

Data publicarii: 24-07-2006
International LeasingInternational Leasing a finalizat negocierile pentru obtinerea unor finantari de peste 18 milioane de euro, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. 14.7 milioane  euro vor fi acordate de catre BCR in doua transe: 11.7 milioane euro pana la sfarsitul acestui an, diferenta de 3 milioane de euro urmand a fi acordata ulterior. Restul sumelor sunt atrase de la Piraeus Bank, 2.1 milioane de euro si de la Banca Romaneasca, 2 milioane de euro. Sumele au ca destinatie finantarea de noi contracte, dar si refinantarea unor contracte deja incheiate de leasing financiar.

„Suntem bucurosi pentru aceasta reusita si pentru increderea acordata de aceste institutii bancare odata cu suportul financiar substantial pe care l-am primit. Pentru o companie de leasing, aceasta  reprezinta o recunoastere a profitabilitatii si a stabilitatii financiare ce o caracterizeaza.
Vom folosi o parte din capitalul obtinut pentru a  demara un proiect ambitios de dezvoltare teritoriala. Proiectul include o premiera pe piata de leasing autohtona, si anume francizarea brand-ului International Leasing”, declara Ioana Necula, Administrator International Leasing.

Dupa mai mult de 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, International Leasing devine institutie financiara nebancara (IFN) si se supune reglementarilor BNR ca urmare a inregistrarii in Registrul General al IFN-urilor.
International Leasing este prima companie de leasing care a apelat la varianta imprumutului obligatar pentru a-si finanta activitatea. Totodata, compania a demarat procesul de implementare a standardului SR EN ISO 9001:2001, de management al calitatii.

In prima jumatate a acestui an, compania a incheiat mai mult de 500 de contracte, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Portofoliul companiei este compus din: leasing auto - 87%, leasing echipamente - 8% si leasing imobiliar - 5%.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: