BRD-SocGen a inceput sa realizeze de marti tranzactii pe derivate la Bursa din Sibiu

Data publicarii: 10-12-2008 | Bursa

BRD - Groupe Societe Generale a inceput sa realizeze din sedinta de marti tranzactii cu derivate la Bursa din Sibiu, in nume propriu si in contul clientilor, dupa ce a fost inscrisa ca participant pe piata administrata de Sibex, potrivit comunicatului transmis de bursa sibiana.

BRD - Groupe Societe Generale a anuntat in prima parte a lunii august ca va realiza in mod direct operatiuni la Bursa, in baza atestarii primite de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), ca parte procesului de integrare a activitatilor casei de brokeraj BRD Securities in cadrul grupului.

BRD Groupe Societe Generale controleaza 99,82% din capitalul societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) BRD Securities. Societatea de brokeraj este autorizata sa desfasoare intreaga gama de operatiuni prevazute de legea romana, de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti - pana la emiterea si plasarea de actiuni si obligatiuni pe piata locala sau internationala.

BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si are o valoare de piata de 5,57 miliarde lei, la pretul de inchidere din sedinta de marti, de 8 lei/actiune.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri (SIBEX) a fost fondata in 1994 si este un operator de piata ce administreaza cea mai mare piata de instrumente derivate din Romania. Contracte futures si options ce au ca activ suport actiuni, rate de schimb, si aur sunt disponibile pentru tranzactionare pe piata Sibex printr-un sistem de tranzactionare electronic.

Operatiunile de compensare si decontare sunt furnizate de catre Casa Romana de Compensatie, o entiate separata controlata de catre Sibex si societatile de brokeraj locale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: