Teodorovici: Transferul conturilor in valuta ale Trezoreriei in banci a fost amanat de BNR

Data publicarii: 18-12-2008 | Finante-Banci

Licitatia pentru selectarea bancilor care sa administreze conturile in valuta ale Trezoreriei statului a fost amanata de Banca Nationala a Romaniei (BNR), a declarat secretarul de stat din cadrul MEF, Eugen Teodorovici.

"In prezent este vorba despre conturi care insumeaza peste un miliard de euro, bani ai Ministerului de Finante, care ar fi urmat sa fie rulati prin banci, insa BNR a decis, deocamdata, amanarea licitatiei", a explicat Teodorovici.

Legat de un alt proiect al MEF, trecerea unor conturi ale administratiilor locale la bancile comerciale, Teodorovici a explicat ca aceasta ramane in sarcina urmatorului guvern, in conditiile in care proiectul necesita schimbarea legislatiei actuale.

"Proiectul era oricum prevazut pentru anul viitor, cel mai devreme, deoarece trebuie schimbata legislatia pentru a-l putea aplica", a mai spus oficialul MEF.

Seful Trezoreriei, Stefan Nanu, a declarat, luna trecuta, ca documentatia pentru licitatia de selectare a bancilor care sa administreze conturile in valuta ale institutiei era deja finalizata, procesul putand fi efectiv demarat dupa aprobarea ministrului Varujan Vosganian.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: