Obama alege un fost oficial al SEC sa conduca acest organism de reglementare a pietelor financiare

Data publicarii: 18-12-2008 | International

Presedintele american ales Barack Obama a desemnat-o pe Mary Schapiro, sefa autoritatii americane de reglementare a industriei financiare (FINRA), la conducerea SEC, autoritatea de reglementare a pietelor financiare, a informat miercuri Wall Street Journal, relateaza AFP.

Anuntul oficial va fi facut joi.

Schapiro va prelua functia lui Christopher Cox, numit de George W. Bush, intr-un moment in care reputatia SEC este grav lezata.

De cateva zile, ea este criticata pentru ca nu a reusit sa impiedice gigantica frauda de care este acuzat investitorul american Bernard Madoff, arestat joi. Inainte, SEC a fost acuzata ca a esuat in misiunea sa, permitand sa se formeze situatia artificiala ce a dus la criza creditelor imobiliare cu risc in vara lui 2007.

Un proiect de reforma privitoare la reglementare, prezentat in martie de secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, propunea deja dizolvarea SEC intr-un organism de reglementare mai amplu, care sa acopere si pietele de materii prime.

Schapiro a lucrat la SEC din 1988 pana in 1993, precum si in administratia Clinton si a fost sefa autoritatii de reglementare a pietei de materii prime, inainte de a prelua conducerea FINRA.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: