BVB urmeaza sa aduca la cota bursei patru emisiuni de bonduri, printre care si cele emise de BERD

Data publicarii: 07-02-2009 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea admite la tranzactionare trei emisiuni de obligatiuni municipale, in valoare totala de 43,15 milioane lei si un pachet de bonduri emise de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in valoare de 115 milioane lei.

"Pentru a fi admise la tranzactionare pe piata reglementata, aceste emisiuni trebuie sa obtina avizul favorabil al Comisiei de Listare si al Consiliului Bursei", a declarat directorul general interimar al BVB, Anca Dumitru.

Obligatiunile emise de BERD urmeaza sa fie tranzactionate pe Bursa din Bucuresti si pe cea din Londra si ajung la maturitate in februarie 2019. Cuponul aferent bondurilor are o rata de 11,25%.

Dintre obligatiunile municipale, emisiunea Consiliului Judetean Hunedoara are cea mai mare valoare, de 31,5 milioane lei, ajungand la scadenta in 2026. Celelalte doua emisiuni, in valoare de 8,5 milioane lei si 3,15 milioane lei apartin primariilor Alba Iulia si Baile Herculane si au maturitate in 2025 si respectiv 2020.

Consiliul Bursei analizeaza, de asemenea, intentia companiei COMCM Constanta de a trece de pe piata Rasdaq la categoria a doua a pietei reglementate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: