Cum influenteaza atitudinea liderilor moralul angajatilor

Data publicarii: 11-02-2009 | HR/Cariere

Adancirea crizei si esecul guvernelor de a solutiona problemele economice, au determinat chiar si cele mai puternice companii sa recurga la restructurari de personal ca solutie de mentinere pe piata. Concedierile sunt traumatice nu doar pentru cei dati afara, ci si pentru supravietuitori, iar fara o strategie bine pusa la punct, moralul si productivitatea angajatilor scad dramatic, tragand dupa ele si afacerile companiei.

Un studiu recent al firmei de consultanta in resurse umane Sirota Survey Intelligence a relevat ca un rol deosebit in aceste situatii revin liderilor si managerilor. Mentinerea lor pe pozitii ferme este vitala pentru moralul, inovativitatea si eficienta angajatilor. "Mai mult ca oricand, managerii trebuie sa se transforme in factori de coeziune ai grupului", spune Nick Starritt, director al diviziei europene a Sirota.

Potrivit studiului, cand managerii devin dezinteresati, o treime din angajati isi pierd interesul pentru munca, 12% incep sa se gandeasca la parasirea firmei, 13% devin mai putini inovativi, iar pentru 33% sistemul si practicile companiei devin frustrante.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: