Criza deblocheaza traficul

Data publicarii: 11-02-2009 | Auto

Tot mai multi romani renunta la contractele de leasing sau folosesc transportul in comun in loc de taximetre. Criza economica deblocheaza traficul din marile orase. Daca, pana acum cateva luni, strazile Bucurestiului - considerat cel mai aglomerat orasal tarii - erau intesate de masini, de acum politistii spun ca au ramas doar cateva intersectii "dureroase", la ore de varf.

Cauze sunt mai multe, insa toate se leaga de lipsa banilor: masinile achizitionate "pe firma" s-au imputinat, bugetele familiale pentru combustibil sunt mai mici, iar multi dintre cei care au cumparat autovehicule in leasing incep sa renunte la ele pentru ca nu-si mai permit sa plateasca ratele.

Strazi tot mai libere

Situatia este certificata de politistii de la Brigada Rutiera. "A scazut vizibil numarul de masini care circula pe strazile Capitalei. Daca pana acum mai toate arterele principale ale orasului erau intesate de vehicule pe tot parcursul zilei, acum au ramas doar cateva artere sau intersectii in care traficul este mai aglomerat doar dimineata si seara, au precizat politistii. Unul dintre motivele scaderii valorilor de trafic ar fi - in opinia acestora - si faptul ca bucurestenii au re nuntat sa mai foloseasca masina pentru o parte din deplasarile in oras.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: