Profitul net al ING Asigurari de Viata a crescut cu 40,5%

Data publicarii: 31-07-2006
INGING Asigurari de Viata anunta o crestere cu 12,30% a volumului primelor brute subscrise in primele sase luni ale anului 2006, ajungand la 213,1 milioane RON - comparativ cu perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In aceeasi perioada, profitul net a crescut cu 40,5%, ajungand la 17,7 milioane RON, fata de primul semestru al anului 2005. "ING Asigurari de Viata se mentine lider al pietei asigurarilor de viata, cu o cota de piata confirmata de 37,9%", a declarat Bram Boon, director general al companiei.

Activele sub administrare au inregistrat de asemenea cresteri semnificative - o crestere cu 36,2% in primul semestru al acestui an, comparativ cu primele sase luni ale anului trecut, depasind 1.050 milioane RON.
De la inceputul anului pana la sfarsitul lunii iunie, valoarea totala a beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata a depasit 60 milioane RON.

"Am inregistrat cresteri constante chiar de la inceputul activitatii noastre pe piata romaneasca - o piata foarte importanta pentru ING Asigurari de Viata. ING a fost prima companie internationala de asigurari de viata care a inceput operatiunile in Romania dupa 1989 - recent am aniversat noua ani de activitate pe aceasta piata – si ne-am luat un angajament pe termen lung fata de clientii nostri romani", a mai spus Bram Boon.

Prioritatile cele mai importante pentru ING in lunile urmatoare vor fi protectia financiara si reforma pensiilor.

ING va continua sa joace un rol activ in pregatirea si implementarea reformei pensiilor, pe baza solidei sale experiente internationale. ING Asigurari de Viata este in prezent cel mai mare furnizor de asigurari de viata din Romania, iar planurile de pensii suplimentare lansate in ultimii ani reprezinta deja peste 16 % din portofoliul total de asigurari de viata al companiei, fiind unele dintre cele mai bine vandute produse.

Pe plan mondial, ING are o experienta remarcabila in implementarea pensiilor private: atat a celor private facultative, cat si a celor private obligatorii, fiind cel mai mare asigurator de viata si furnizor de pensii din Europa Centrala si de Est.
"As dori sa subliniez potentialul imens al pietei romanesti existent odata cu implementarea unei adevarate reforme a pensiilor. O prioritate actuala atat pentru autoritati cat si pentru companiile de asigurari  o reprezinta informarea cat mai detaliata a celor 5,6 milioane de potentiali beneficiari de pensii private, cu privire la avantajele pe care acestea le ofera", a subliniat Bram Boon recent.

Un recent studiu calitativ realizat de ING Asigurari de Viata, care analizeaza atitudinile si perceptiile cu privire la pensiile private in Romania, a evidentiat ca persoanele intre 34 si 45 ani sunt cele mai interesate de pensiile private facultative si ar opta pentru o astfel de pensie cat mai curand.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: