Ron Paul: depresiunea va mai dura 15 ani

Data publicarii: 25-03-2009 | International

Optimismul din aceste zile al investitorilor, demonstrat cel mai expresiv in sedinta de tranzactionare de luni, cand toti indicii bursieri americani au crescut cu un procent record in ultimii 70 de ani, nu este impartasit si de Ron Paul, reprezentant de marca al conservatorilor americani, fost contracandidat al lui John McCain pentru intrarea in cursa electorala.

Increderea in obligatiunile de stat este in picaj continuu, iar randamentul acestora nu mai atrage niciun investitor. La fel se intampla cu moneda americana, care, desi s-a intarit in ultimele luni, se afla in realitate, de mai bine de 30 de ani, pe un teren extrem de instabil, cauza fiind abandonarea aurului ca standard al masei monetare.
 
"Oamenii vor incepe sa abandoneze dolarul, iar politicile economice trecute vor crea o crestere rapida a dobanzii de referinta. Masurile de stimulare economica traduse prin infuzia a sute de miliarde de dolari in piata au facut un rau greu de remediat", spune Paul.

Guvernul SUA trebuia sa lase piata sa se corecteze singura, la fel ca in 1921, cand o depresie ce parea sa se agraveze s-a rezolvat in doar un an prin disparitia companiilor insolvente, argumenteaza republicanul. "Nimeni nu-si mai aminteste asta. Insa toti isi vor aminti actuala criza, pentru ca va dura 15 ani", spune Paul.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: