Hammerer Aluminium investeste la Arad 44 milioane euro intr-o fabrica de reciclare a aluminiului

Data publicarii: 10-04-2009 | Afaceri

Compania austriaca Hammerer Aluminium Industries (HAI) a demarat, vineri, lucrarile de constructie a unei fabrici de reciclare a aluminiului, langa orasul aradean Santana, investitia fiind de 44 milioane euro.

Reprezentantii Hammerer Aluminium Industries GmbH au participat, vineri, alaturi de oficialitatile locale si judetene, la punerea pietrei de temelie a unitatii de prelucrare a aluminiului de la Santana. Compania austriaca si-a propus realizarea unei unitati de prelucrare a aluminiului cu o capacitate de 75.000 tone pe an. Investitorul estimeaza crearea a peste 80 de locuri de munca si o cifra de afaceri de peste 75 milioane euro pe an.

"Proiectul, de tip greenfield, este o premiera in Romania, tehnologia de ultima ora si utilizeaza ca materie prima deseuri din aluminiu. Implementarea acestui proiect implica astfel impulsionarea activitatii de colectare si sortare a deseurilor de aluminiu din tara. Produsul finit este constituit de cilindri pentru profile extrudate", a declarat Juergen Hammerer, proprietarul companiei HAI.

Hammerer a mai spus ca are in vedere, in functie de succesul activitatii primei unitati si de contextual economic global, marirea capacitatii de productie, precum si extinderea activitatii in domeniul prelucrarii aluminiului.

Rob van Gils, directorul general al fabricii de la Santana, a declarat ca tehnologia de topire si turnare corespunde celor mai bune tehnici disponibile existente pe plan international, respectand cerintele impuse de legislatia europeana. "Procesul tehnologic nu consuma resurse minerale, materia prima provenind, in proportie de peste 75 la suta, din reciclarea deseurilor. Un avantaj al tehnologiei aplicate este faptul ca emisiile dezvoltate la topirea deseurilor de aluminiu sunt mult mai mici, comparativ cu cele rezultate din producerea aluminiului prin topirea bauxitei", a declarat Rob van Gils.

Directorul general al fabricii de la Santana a mai sustinut ca un alt aspect important este reprezentat de posibilitatea de a utiliza energia deja inglobata in materia prima folosita, obtinandu-se astfel un consum de energie semnificativ mai redus, comparat cu cel consumat la producerea aluminiului din minereu.

"Doar 5 la suta din energia necesara producerii de aluminiu din bauxita este folosit in procesul tehnologic implementat la unitatea din orasul Santana", a afirmat Rob van Gils.

Hammerer Aluminium Industries GmbH, cu sediul in Ranshoffen - Austria, este de peste 15 ani specializata in recliclarea deseurilor de aluminiu - topirea si turnarea acestora in cilindri pentru profile extrudate. Jumatate din productie este prelucrata in unitatea proprie de extrudare. Cu o cifra de afaceri de peste 200 milioane euro si peste 400 de angajati, compania produce anual peste 110.000 tone de produse din aluminiu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: