Directorii executivi incep sa-si recapete increderea in economie

Data publicarii: 06-05-2009 | Afaceri

Desi sunt constienti ca actuala criza economica nu si-a spus inca ultimul cuvant, cei mai multi directori executivi cred ca lucrurile vor incepe in curand sa se indrepte, iar situatia financiara a companiilor pe care le conduc se va imbunatati, potrivit ultimului studiu Business Council CEO Survey.

Potrivit cercetarii, executivii din cea mai mare parte a lumii vad mai putine constrangeri si riscuri economice decat in urma cu trei luni. Astfel, daca in februarie niciunul dintre directorii chestionati nu credea ca economia incepe sa functioneze mai bine, in mai, procentul optimistilor a fost de 7%, cu un varf al increderii in SUA si China (17,4%, respectiv 16,4%) si un minim in Europa (4,8%).

Mai mult, daca in februarie 2009 procentul celor care credeau ca situatia financiara globala devine din ce in ce mai rea era de 98,5%, in mai se constata o scadere aproape cu jumatate, pana la 53,8%.

In ce priveste asteptarile pentru urmatoarele sase luni, din nou procentul optimistilor a fost mai mare decat cel al pesimistilor, 25% in cazul celor dintai, respectiv 21,9% pentru a doua categorie. Majoritatea celor chestionati (53%) au declarat ca situatia va ramane identica cu cea actuala.

Executivii europeni din nou s-au dovedit cei mai putin increzatori in revenirea economica, 40,3% spunand ca lucrurile se vor schimba in rau, procent cu mult mai mare decat cel al optimistilor, de doar 12,9%.

Redactia BankNews.ro