Wal-Mart va angaja 22.000 de persoane in 2009 in magazinele din Statele Unite

Data publicarii: 05-06-2009 | International

Lantul de magazine Wal-Mart Stores Inc a anuntat joi ca va creste numarul angajatilor magazinelor din Statele Unite cu 22.000 anul acesta, avand ca obiectiv dezvoltarea si renovarea retelei, in detrimentul deschiderii unor noi filiale, relateaza Reuters.

Anul trecut, compania a creat 33.8000 de locuri de munca pe teritoriul Statelor Unite, desi numarul total al noilor angajari include cele care au avut loc la Sam's Club, divizie a Wal-Mart.

In ciuda climatului economic defavorabil, Wal-Mart a castigat cota de piata, in contextul in care consumatorii au cautat produse mai ieftine, de la alimente la electronice.

Totusi, lantul de magazine nu a fost imun la schimbarile de pe piata. In cadrul unei intruniri a analistilor din octombrie, directorii au anuntat ca grupul va tempera ritmul de expansiune a unor noi centre Wal-Mart pentru a se orienta catre consolidarea magazinelor deja existente.

Tot in octombrie, compania a anuntat ca vrea sa deschida intre 157 si 177 de magazine noi, in Statele Unite.

Wal-Mart a mai anuntat ca noile pozitii disponibile vor fi la nivel de operatiuni de retail, inclusiv casierie, administrare de magazine sau farmacii.

Profitul net al grupului a scazut la 3,79 miliarde dolari, sau 96 de centi/actiune, fata de 4,01 miliarde dolari, sau 1,02 dolari/actiune, in perioada similara din 2007, a anuntat compania. Analistii estimasera un profit de 99 centi/actiune.

Compania are peste 1,4 milioane de angajati in Statele Unite si mai mult de 2 milioane la nivel global. Oficialii companiei au anuntat in 23 decembrie 2008 ca Wal-Mart va plati intre 352 si 640 milioane dolari pentru a pune capat unei serii de procese in care compania fusese acuzata ca i-a fortat pe angajati sa munceasca in pauze.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: