Tokyo, orasul cu cele mai mari chirii la birouri din lume

Data publicarii: 05-06-2009 | International

Tokyo, prin districtul Inner Central, a depasit cartierul londonez West End in topul mondial al celor mai scumpe chirii pentru spatii de birouri, dupa ce piata britanica a fost afectata de scaderea cererii, potrivit clasamentului intocmit de firma de consultanta imobiliara CB Richard Ellis.

Conform cercetarii, chiria pentru spatii de birouri in Inner Central era, la 31 martie, de 1995 dolari/an pe metru patrat, fata de 1875 dolari pe metru patrat in West End Londra. Pe locul al treilea se situeaza Moscova, cu un cost de 1848 de dolari pe metru patrat pe an.

"Recesiunea globala a avut fara indoiala un cuvant de spus pe piata inchirierii de birouri si spatii comerciale. Avantajul a trecut de data aceasta de partea clientilor, care isi pot asigura acum un spatiu bine plasat la un pret decent", spune Raymond Torto, economist al CB Richard Ellis.

New York, pana nu demult capitala financiara a lumii, se afla abia pe locul 21 in clasament, cu mult in urma Hong Kong-ului, Dubaiului, Parisului sau Dublinului. Studiul a fost efectutat in 170 de mari orase din lume.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: