Orange Solar Tent, cortul care te ajuta sa te bucuri de tehnologie in mijlocul salbaticiei

Data publicarii: 23-06-2009 | IT&C

Cei care nu ar da in ruptul capului confortul unei camere de hotel pe un cort plasat direct pe pamant, sunt invitati de Orange sa se mai gandeasca odata. Operatorul de telefonie mobila in parteneriat cu firma americana Kaleidoscope au creat un concept ultra-modern de cort.

Acesta are ca punct forte instalatia de panouri solare prin care este captata suficienta energie pentru tinerea in functiune timp de mai multe ore a catorva aparate electrice personale sau incarcarea bateriilor lor daca utilizatorii au ramas fara acumulatori in mijlocul salbaticiei.

Celulele isi ajusteaza singure pozitia astfel incat sa fie cat mai mult timp expuse razelor solare. Energia este stocata pana cand utilzatorii decid sa o foloseasca fie pentru punerea in functiune a laptop-ului, fie pentru incarcarea telefonului sau folosirea alor gadget-uri.

O alta functie utila consta in sistemul "glo-cation" care transmite un semnal catre telefonul mobil, astfel incat pozitia in care a fost amplasat cortul sa poata fi reperata.

Cortul solar are, de asemenea, un display LCD flexibil care afiseaza energia generata sau consumata si puterea semnalului de internet. In plus, sistemul permite incalzirea interiorului daca temperatura scade sub valoarea setata.


Redactia BankNews.ro