Eurostat: Romania ramane una dintre cele mai sarace tari ale Uniunii Europene

Data publicarii: 27-06-2009 | Economie

Romania ramane una dintre cele mai sarace tari ale Uniunii Europene. Potrivit unui clasament publicat de Eurostat, tara noastra se afla pe penultimul loc in Uniune in ceea priveste nivelul produsului intern brut pe cap de locuitor.

Conform clasamentului intocmit de biroul european de statistica cea mai saraca tara a Uniunii este Bulgaria, care are un produs intern brut pe cap de locuitor de doar 40% din media celor 27 de state comunitare.

Romania ocupa penultimul loc, cu un nivel al PIB-ului de 46%. Urmeaza Polonia, Letonia si Lituania. La mijlocul clasamentului, cu un produs intern brut pe cap de locuitor aproape de media europeana sunt tari precum Franta, Italia, Spania sau Grecia.

Unul dintre cele mai bogate state europene, Luxemburg, are si cel mai ridicat produs intern brut pe cap de locuitor, cu o valoare de 253% peste medie. Micul ducat este urmat la mare distanta de Irlanda, Olanda, Austria si Suedia.

Studiul realizat de Comisia Europeana s-a bazat pe estimarile produsului intern brut pe cap de locuitor in anul 2008 si include toate statele membre UE.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: