Previziuni bune pentru industria auto

Data publicarii: 02-07-2009 | International

Cei mai mari producatori de autovehicule se asteapta la o crestere destul de mare a ratei vanzarilor pentru anul 2009, in urma rezultatelor din luna iunie, in ciuda contextului nefavorabil generat de discounturile mari ce au generat un declin de aproximativ 30% al pietei, informeaza Reuters.

Majoritatea analistilor si persoanelor aflate in functii executive in cadrul companiilor mari producatoare de autovehicule sunt destul de optimisti, ignorand criza economica ce a caracterizat, in ultimii patru ani, industria auto. Acestia spera ca inregistrarea vanzarilor mici pentru iunie va reprezenta ultimul pas necesar pentru a inchide capitolul si a se detasa de cea mai slaba perioada a vanzarilor auto pe care au cunoscut-o din anul 1980.

Himanshu Patel, analist in cadrul J.P Morgan, considera ca vanzarile autovehiculelor pe piata americana au puterea de a inchide acest ciclu si de a intari afacerile pentru a preveni orice dificultati ar putea interveni pe parcurs.

Analistii economici, alaturi de compania Ford, se asteapta ca industria sa inregistreze scaderi ale vanzarilor autovehiculeleor cuprinse in intervalul 20-30% pentru luna iunie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta ar putea reprezenta cea mai mare scadere din luna decembrie a anului trecut.

"Vanzarile industriei de masini usoare din luna iunie par sa se fi stabilizat oarecum in comparatie cu nivelul lunii trecute, beneficiind de recuperarea increderii cumparatorilor, dar si de reducerile mari oferite de Chrysler si General Motors pentru a lichida stocurile", a explicat Brian Johnson, analist in cadrul Barclays Capital.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: