Chinezii vor sa puna mana pe Opel

Data publicarii: 02-07-2009 | International

Producatorul chinez de automobile, Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC), se pregateste sa faca inca o oferta companiei americane General Motors pentru preluarea Opel, conform unei surse citate de Reuters. Astfel, pana la mijlocul lunii iulie, BAIC, in prezent partener local al concernului german Daimler, ce asambleaza autoturismele Mercedes in China, va face publica oferta finala. Desi in acest moment, GM a acceptat vanzarea Opel producatorului canadian de piese auto, Magna, compania cauta si alternative la acest contract negociind si cu BAIC si cu firma elvetiana RHJ.

Divizia Opel, ce contine fabrici in Marea Britanie si Spania este vanduta de catre GM in contextul unui acord semnat cu Daimler pentru a primi ajutor financiar, intrucat compania americana nu-si mai poate permite sa finanteze subsidiarele din strainate.

Majoritatea analistilor economici afirma ca producatorii chinezi de la BAIC, ce au contracte de consultanta pentru aceasta problema cu Deutsche Bank si PricewaterhouseCoopers, isi propun sa extinda divizia Opel la nivel international.

Cu toate acestea, BAIC s-ar putea sa fi inceput demersurile de cumparare a Opel prea tarziu, intrucat GM prezinta inca reticente in cazul acestui proiect.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: