11 hipermarketuri si supermarketuri din Capitala, amendate de ANSVSA

Data publicarii: 06-07-2009 | Diverse

Conducerea ANSVSA a dispus duminica un control ad-hoc la hipermarketurile si supermarketurile din Bucuresti, care s-a soldat cu sanctiuni in valoare de 145.000 lei pentru 11 dintre cele 12 unitati verificate, precum si retragerea de la comercializare a 250 kg de produse.

Cele 250 de kg de produse sunt de origine animala si nonanimala.

Au fost controlate urmatoarele unitati: Cora - Lujerului, Carrefour Baneasa, Carrefour Colentina, Kaufland Colentina, Kaufland Rahova, Auchan Titan, Carrefour Berceni, Carrefour Unirea, Selgros Cash & Carry si Metro Militari.

In cazul Cora - Lujerului, au fost constatate urmatoarele abateri: ambalare-etichetare necorespunzatoare, produse cu termen valabilitate depasit, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor. Prin urmare, au fost aplicate amenzi in valoare de 10.000 lei, iar 74,56 kg produse de origine animala necorespunzatoare au fost confiscate (preparate din carne, preparate culinare, peste si produse lactate).

In ceea ce priveste Carrefour Baneasa, s-au depistat intretinerea necorespunzatoare a spatiilor si etichetarea necorespunzatoare. Au fost date amenzi in valoare de 10.000 lei, 110 kg peste proaspat refrigerat fiind confiscat.

Depozitarea necorespunzatoare a produselor in alte spatii decat cele destinate, precum si produse cu termen de valabilitate depasit s-a constatat la controlul la Carrefour Colentina, unde au fost aplicate amenzi in valoare de 25.000 lei, precum si suspendarea activitatii pentru unitatea de carmangerie pentru o perioada de 3 luni.

De asemenea, in cazul Kaufland Colentina, s-au constatat abateri in ceea ce priveste depozitarea necorespunzatoare a produselor in alte spatii decat cele destinate si produse cu termen de valabilitate depasit. Amenda aplicata a fost in valoare de 20.000 lei. La Kaufland Rahova s-a constatat la sectiunea abateri valorificarea produselor cu termen de valabilitate depasit. 34 de kg produse de origine animala si nonanimala au fost confiscate (preparate carne, produse lactate, produse de cofetarie, panificatie si patiserie), amenzile aplicate fiind in valoare de 20.000 lei.

La Auchan Titan, intretinera necorespunzatoare a spatiilor a dus la amenzi aplicate in valoare de 5.000 lei.

Totodata, in Carrefour Berceni valorificarea produselor cu termen de valabilitate depasit a condus la amenzi in valoare de 20.000 lei.

Si la Carrefour Unirea s-au constat nereguli, si anume intretinerea necorespunzatoare a spatiilor. S-au aplicat amenzi in valoare de 5.000 lei. Carrefour Vitantis a primit o amenda de 10.000 lei pentru etichetarea necorespunzatoare a produselor.

Controlul de la Selgros Cash & Carry a depistat ca se valorificau produse cu termen de valabilitate depasit, iar retailerul a primit o amenda de 15.000 lei.

Metro Militari a avut probleme la ambalarea-etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, primind astfel o amenda in valoare de 5.000 lei.

Decizia controlului a fost luata ca urmare a unor de sesizari primite la Autoritate cu privire la o serie de incalcari ale normelor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in astfel de unitati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: