Allianz Tiriac Asigurari, sub protectia Presedintelui CSA?

Data publicarii: 06-07-2009 | Afaceri

Compania Allianz Tiriac Asigurari a permis celor 1.500 de clienti ai sai sa plateasca, in ultimii patru ani, prime de asigurare in valoare de aproximativ 500.000 de euro, chiar daca politele nu erau valide, potrivit unui comunicat de presa al companiei de brokeraj in domeniul asigurarilor Capital & Alliance remis BankNews.ro.

Astfel, Allianz Tiriac a incalcat o serie de prevederi ale legislatiei asiguratorilor, precum si regulile pietei de resort din Romania, intrucat politele de asigurare ale clientilor sai nu pot fi valide din cauza unor erori de soft si a inregistrarii necorespunzatoare a veniturilor in contul tehnic al asiguratorului, considera Capital & Alliance.

Desi Allianz Tiriac Asigurari era, pana nu demult, ocupanta locului I pe piata asiguratorilor, specialistii de la Capital & Alliance au identificat o serie de probleme importante. Chiar daca acestea pot fi reglementate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, presedintele Comisiei, amana de aproximativ cinci luni rezolvarea lor, explicand generic faptul ca "actualmente nu s-a constatat intervenirea unor elemente noi care sa conduca la schimbarea situatiei de fapt si de drept".

Situatia actuala a asiguratorului trebuie facuta publica intrucat reprezinta un semnal de alarma pentru alte societati de asigurare din Romania, care au incheiat contracte de coasigurare cu Allianz Tiriac Asigurari ca leader de contract, precum si pentru banci, firme de leasing si investitori ale caror active sunt asigurate la Allianz Tiriac Asigurari.

De asemenea intermediarii din piata asigurarilor din Romania isi pot pierde increderea clientilor datorita practicilor Allainz Tiriac Asigurari, avertizeaza Capital & Alliance, accentuand astfel tendinta de instabilitate a pietei. Totodata si service-urile auto din Romania, care au incheiate conventii de Decontare Directa trebuie sa stie ca acestea nu pot functiona la parametrii negociati din cauza neinregistrarii operative a primelor de asigurare incasate de catre Allianz.

In contextul acestor probleme, precum si al scandalurilor precedente in care a fost implicata Asociatia service-urilor auto, compania Omniasig a preluat pozitia de lider al pietei de asigurari generale, pozitie detinuta multi ani de Allianz-Tiriac.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: