Reuters Business Update - 8 iulie

Data publicarii: 08-07-2009 | International

Beijing Automotive a declarat ca are planuri mari pentru Opel, in cazul in care discutiile pe care le desfasoara in acest moment cu General Motors pentru vanzarea subsidiarei se vor finaliza. Astfel, compania chineza isi propune sa vanda aproximativ 500.000 de autoturisme pe an doar in China, informeaza Reuters.

PSA Peugeot Citroen a afirmat ca vanzarile sale au scazut cu pana la 17 procente in prima jumatate a acestui an, comparativ cu perioada similara din 2008. Astfel, numarul de vehicule pe care compania a reusit sa le vanda se ridica la 1,38 milioane. Pentru cea de-a doua jumatate a anului, producatorul de automobile a anuntat ca va lansa noi modele, insa din cauza scepticismului, acesta nu a facut nicio previziune referitoare la vanzari.

De asemenea, si vanzarile producatorului bavarez de automobile BMW au scazut in luna iunie cu 12 procente, fata de aceeasi perioada a anului trecut. BMW a vandut luna trecuta doar 127.000 de unitati, insa reprezentantii companiei afirma ca se asteapta la o recuperare rapida a pierderilor.

Air France-KLM continua trendul companiilor aeriene, din punct de vedere al scaderii numarului pasagerilor. Astfel, consortiul franco-olandez a declarat ca, desi transportul de marfa s-a stabilizat, numarul pasagerilor a scazut cu 7 procente in luna iunie a acestui an, fata de anul trecut.

Un comunicat britanic afirma ca legile Uniunii Europene pentru a forta bancile sa intareasca amortizarea capitalului vor fi dezvaluite abia in luna octombrie. Decizia autoritatilor europene reprezinta una dintre solutiile pentru a preveni o repetare a crizei economice globale.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: