Trend descendent al actiunilor companiilor asiatice

Data publicarii: 08-07-2009 | International

Majoritatea actiunilor companiilor asiatice au scazut marti, datorita scaderii sperantei de recuperare a economiei mondiale, informeaza Reuters.

Astfel, Toyota a decis sa renunte la planurle de dezvoltarea a motoarelor autovehiculelor Isuzu, existand zvonuri conform carora aceasta decizie ar fi doar inceputul unui plan de restructurare a companiei. Cotatia actiunilor companiei la bursele asiatice a fost, asadar, modificata in scadere.

Totodata, si LG Electronics a declarat ca va restructura bazele mexicane de productie, preferand sa se concentreze pe ecranele plate de tip LCD. Compania isi propune, de altfel, sa mareasca productia, pana in anul 2012, cu pana la 50%. Aceste anunturi au cauzat o crestere cu mai mult de 5 procente a actiunilor LG Electronics.

Sony a anuntat ca planuieste sa lanseze o noua varianta a laptopului Vaio, care va fi comercializata pe piata japoneza incepand de la suma de 630 de dolari. In urma declaratiilor reprezentantilor companiei, actiunile Sony au scazut cu 2,3 procente.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: