Previziunile FMI, favorabile pentru 2010

Data publicarii: 09-07-2009 | International

Fondul Monetar International (FMI) se asteapta ca economia Statelor Unite sa se redreseze incet, incepand de anul viitor, chiar daca alte state vor cunoaste o crestere mai rapida, informeaza Reuters.

FMI a facut publice previziunile sale economice pentru anul 2010, explicand ca majoritatea statelor vor reusi sa aiba o economie stabila, in urma recesiunii, chiar daca procesul poate fi unul foarte lent. Totodata, FMI explica faptul ca Statele Unite vor reprezenta, pentru majoritatea statelor, motorul cresterii economice, chiar daca, asa cum arata previziunile, americanii vor cunoaste o crestere cu mai putin de 1%. Cifra este destul de imbucuratoare intrucat previziunile FMI de anul trecut aratau un declin al economiei SUA de aproximativ 3%.

Optimismul este completat si de statisticile bancherilor din sectorul imobiliar, acestia aratand ca cererile de credite ipotecare au revenit pe un trend ascendent, dupa sapte luni de scadere.

De asemenea, pretul petrolului se afla in scadere, dupa sase sesiuni consecutive, ajungand la acelasi pret de la sfarsitul lunii mai. Totodata, Wall Street se pregateste pentru inceputul unui perioade favorabile.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: