Panica la Rodipet

Data publicarii: 10-07-2009 | Media

Hassan Awdi, capul gruparii care a pus mana pe Rodipet, este disperat ca exemplul dat de Adevarul Holding, acela de a sista difuzarea prin firma lor, este urmat majoritatea editorilor importanti. Hassan Awdi a trimis tuturor editorilor care au contracte cu Rodipet rugamintea de a nu face presiuni pentru ca societatea pe care o conduce el este "foarte fragila".

Exasperati de comportamentul Rodipet, care refuza sa-si achite datoriile si sa presteze servicii nediscriminatorii, cei mai importanti editori au decis sa sisteze colaborarea cu firma condusa de gruparea fratilor Awdi. Cand a simtit ca isi pierde toti clientii, liderul gruparii, Hassan Awdi, a inceput sa trimita mesaje disperate catre toti editorii care au contracte de difuzare cu firma sa.

In paralel, directorul general al Rodipet (actual Network Press Concept), Florin Lungoci, trimite comunicate prin care isi dezinformeaza partenerii sustinand ca Adevarul Holding ar forta tot felul de renegocieri.

In realitate, singurele discutii dintre reprezentantii Adevarul Holding si Rodipet au avut ca subiect unic plata datoriei de peste 1,2 milioane de euro, pe care firma clanului Awdi refuza sa o plateasca.

Hadrian Mateescu, director executiv al Adevarul Holding, precizeaza ca "sistarea livrarilor este legata exclusiv de neplata datoriilor Rodipet catre Adevarul Holding si de refuzul Rodipet de a prelua in distribuire, in noaptea de 6 spre 7 iulie, publicatiile grupului nostru, nicidecum de renegocierea unor contracte aflate in vigoare si semnate de reprezentantii legali ai societatii, printre care si actualul director general Florin Lungoci".

In acelasi context mai trebuie mentionat ca si Clubul Roman de Presa (CRP) a luat atitudine vizavi de comportamentul "parazitar" al conducerii Rodipet fata de Adevarul Holding si fata de ceilalti editori si a sesizat atat AVAS, cat si Consiliul Concurentei.

Hassan cere mila: "Suntem o companie fragila"

Liderul clanului Awdi, Hassan, a incercat ieri sa-i impresioneze pe cei pe care i-a inselat ani de zile. El a trimis tuturor editorilor care au contracte cu Rodipet o adresa prin care cere mila, invocand motive care mai de care mai puerile.

"Dragi editori, va rog sa va linistiti. Rodipet nu a fost niciodata o companie fara probleme. Cu totii cunoasteti compania dinainte de privatizare.

Dupa privatizare am facut tot ce am putut, am investit mult, dar, din nefericire, am intampinat probleme cu nerespectarea obligatiilor AVAS (...)  Va rugam sa intelegeti ca facem tot ce putem pentru a pastra grupul Rodipet independent si functional in aceasta criza financiara internationala.

Va rugam linistiti-va si nu ne presati foarte tare, deoarece compania este foarte fragila. Este mai bine sa actionati cu calm si sa negociati contracte avantajoase pentru ambele parti, Rodipet si editorii", cere, printre altele, Hassan Awdi.

Este acelasi Hassan care ani de zile a sfidat editorii prin neachitarea datoriilor, mizand pe monopolul de care s-a bucurat Rodipet la momentul privatizarii.

Integral in Adevarul