Episcopia Giurgiului are manastire cu piscina si Hummer

Data publicarii: 14-07-2009 | Diverse

750.000 de euro - este pretul platit de Episcopia Giurgiului pentru vila unui vames. Afacerea a fost perfectata in urma cu trei ani, iar pretul imobilului a fost umflat de trei ori. Vila s-a transformat intr-o manastire de lux unde-si fac veacul patru maicute. Ulterior, tot aici si-a stabilit resedinta si Preasfintitul Ambrozie. Pentru ca nimic nu e prea scump atunci cand e vorba de confortul acestuia, in curtea manastirii au fost aduse si trei caprioare. Reprezentantii patriarhiei sustin insa ca in vila din Giurgiu se traieste dupa principiul austeritatii si nu al huzurului.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane spun ca imobilul a fost cumparat cu acordul adunarii eparhiale a episcopiei Giurgiului intr-un mod cat se poate de legal. Banii pentru manastirea din vila sunt fondurile proprii ale episcopiei, care reprezinta vanzari de lumanari sau donatii ale credinciosilor.

Pe langa resedinta amintita, Episcopia Giurgiului mai detine un teren intravilan, doua autotursime Skoda Octavia, o masina de teren Land Rover si, perla coroanei, un Hummer.

Fetele bisericesti mint si atunci cand vine vorba despre caprioare sau despre piscina.

Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei sustine ca piscina este de fapt "o groapa betonata in care se creste peste pentru consumul manastirii".

Cat despre utilitatea acesteor investitii, mai marii bisericii evita un raspuns direct. Reprezentantii Episcopiei au reusit performanta de a nu raspunde, practic, la nicio intrebare.

Intrebat de reporterii Realitatea care a fost costul cladirii devenite manastire, Vicarul administrator Constantin Buga a dorit sa primeasca intai intrebarile in scris pentru a raspunde.

Episcopul de Giurgiu, Preasfantul parinte Ambrozie nu a putut fi contactat. Un reprezentant al Episcopiei Giurgiu sustine ca Preasfantul se afla intr-o vizita pastorala intr-o zona fara semnal la telefonul mobil.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: