Fitch confirma ratingurile Alpha Bank, mentinand si perspectiva negativa

Data publicarii: 30-07-2009 | International

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat miercuri calificativele 'A-', al creditelor pe termen lung, si 'F2', al creditelor pe termen scurt, ale bancii elene Alpha Bank, cu perspectiva negativa, conform comunicatului emis de Fitch.

Perspectiva negativa reflecta presiunile prezente asupra calitatii activelor intr-un mediu operational tot mai dificil in Grecia si strainatate.

Agentia a mai confirmat ratingul individual 'B/C' si cel de suport '2'.

Confirmarea ratingurilor reflecta calitatea retelei interne, soliditatea profitabilitatii operationale si capitalizarii.

Fitch ia in calcul si  deteriorarea calitatii activelor, riscurile venind in mare parte din portofoliul de credite al bancii si din operatiunile din pietele volatile din Europa de sud-est si dependenta tot mai mare de fondurile provenite de la Banca Centrala Europeana (BCE).

Agentia ar putea reduce ratingurile pentru creditele pe termen lung si cel individual in cazul deteriorarii profitabilitatii si calitatii activelor sau daca banca nu va administra corect riscurile provenite din activitatea din Europa de sud-est.

Fitch se asteapta ca veniturile Alpha Bank sa fie nevoite sa sustina un nivel ridicat de presiune, intr-o perioada de reducere a activitatii, profitabilitatea putand fi afectata in 2009 si 2010.

Alpha Bank, al treilea grup bancar din Grecia din punct de vedere al activelor, detine o retea de 450 de filiale in Grecia la sfarsitul primului trimestru din 2009, la care se adauga 622 de filiale pe plan extern.

Alpha Bank Romania a fost infiintata in 1994 si apartine grupului grecesc Alpha Bank Group. Banca are o retea de 200 de unitati.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: