Sindicatele britanice vor sa limiteze inaltimea tocurilor la locul de munca

Data publicarii: 10-08-2009 | Diverse

Sindicatele britanice propun restrictionarea prin lege a inaltimii tocurilor pe care femeile au voie sa le poarte la locul de munca, informeaza The Daily Telegraph.

Reprezentantii Congresului sindicatelor britanice - in marea lor majoritate barbati, dupa cum precizeaza cotidianul - sunt ingrijorati de faptul ca purtarea de tocuri foarte inalte poate duce la diverse boli si traume ale picioarelor. Potrivit sindicatelor, din cauza unor asemenea boli britanicii aflati in campul muncii absenteaza in total 2 milioane de zile lucratoare pe an. 'Tocurile pot arata extraordinar pe covorul rosu, insa sunt total nepotrivite pentru munca de zi cu zi', se spune in declaratia Congresului.

Membrii Congresului sindicatelor isi exprima indignarea in special cu privire la faptul ca, in unele companii britanice, in special in cele din domeniul comertului, tocurile inalte fac parte din tinuta obligatorie.

In opinia sindicatelor, inaltimea tocurilor pe care femeile le poarta la munca nu trebuie sa depaseasca 4 centimetri, iar daca munca presupune statul in picioare timp indelungat - 2 centimetri. De asemenea, baza tocului trebuie sa fie una groasa: 'tocurile-cui' le par sindicalistilor cele mai periculoase.

Cotidianul britanic adauga ca deputata britanica Nadine Dorries a criticat initiativa sindicatelor, declarand ca, in cazul in care tocurile inalte ar fi interzise in forul legislativ al tarii, ea, cu inaltimea sa de 1,60 de centimetri, ar trece total neobservata printre parlamentarii barbati.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: