Coeficientii din Legea unica de salarizare ar putea fi redusi din nou, cu pana la 25%

Data publicarii: 13-08-2009 | Economie

Coeficientii de ierarhizare din Legea unica de salarizare a bugetarilor ar putea suferit noi micsorari, intre 17,5 si 25%, potrivit celei mai recente forme a proiectului de act normativ, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicale Alma Mater, Anton Hadar.

"Am vazut cea mai recenta forma a proiectului, in care am constatat taieri fara precedent in intreg sistemul, nu doar in invatamant. De pilda, un profesor gradul unu, care avea coeficientul 9,15, a ajuns la doar 4,1, ceea ce inseamna o micsorare de 123%, in timp ce, la profesorii universitari, coeficientul a ajuns la 7,6 de la 12,6", a precizat Hadar.

Liderul Alma Mater spune ca, potrivit ultimei forme a proiectului, salariile multor bugetari ar urma, practic, sa ramana la nivelul actual.

"Nu stim daca Executivul pregateste o alta baza de referinta. Daca se pastreaza acesti coeficienti, ani multi si buni vom avea tot salariile din prezent", a mai spus Hadar.

Presedintele Alma Mater se declara nemultumit de faptul ca, dupa indelungi dezbateri pe tema Legii unice a salarizarii, guvernul ia in calcul noi reduceri ale coeficientilor, care, cel putin in privinta educatiei, ar urma "sa mentina educatia in halul de mizerie in care se afla". 

Pe de alta parte, liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, spune ca proiectul in care apar noi reduceri ale coeficientilor, cu pana la 25%, nu este forma finala. "Despre forma finala a proiectului vom putea vorbi, cel mai devreme, luni", a declarat Costin.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: