Finlandezii platesc factura cea mai mica la mobil. Americanii platesc cu 500% mai mult

Data publicarii: 13-08-2009 | IT&C

Potrivit unui studiu al Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare realizat in randul celor 26 de tari membre, finlandezii, suedezii si olandezii au facturile cele mai mici la convorbirile telefonice, in timp ce americanii, spaniolii si canadienii sunt la polul opus.

Studiul a folosit trei paliere de utilizare a telefoanelor: mica, medie si inalta, astfel incat modelele de utilizare sa fie cat mai exacte. Concluzia a fost ca pentru populatia Olandei si a Finlandei, factura medie este de 131 dolari pe an, iar in Suedia de 138 dolari.

Surprinzator este, potrivit studiului, ca tarile in care minutul de convorbire este ieftin au valori mai mari ale facturilor anuale. Exemplele cele mai bune sunt SUA, cu o medie de 636 dolari pe an, Spania, cu 508 dolari si Canada, cu 500 dolari. Diferenta intre suma platita de un finlandez si cea platita de un american este de aproape 500%. 

Conform OCED, americanii vorbesc la telefonul mobil, in medie, de patru ori mai mult decat europenii. In acelasi timp, un minut de convorbire este cu 10 centi mai ieftin decat media europeana.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: