Mailul premierului, blocat de reclamatiile la Prima Casa

Data publicarii: 11-09-2009 | Actualitate

Premierul Emil Boc i-a spus presedintelui Fondului de Garantare a Creditelor, Aurel Saramet, ca mailul sau a fost blocat de numarul mare al plangerilor primite din partea persoanelor care reclama probleme in programul "Prima Casa" si i-a cerut sa stabileasca un calendar clar de proceduri.

"Motivul acestei intalniri este foarte precis: sunt foarte multe nemultumiri in legatura cu modul in care se proceseaza dosarele care ajung la Fond. Mailul imi este practic blocat de sesizari. Foarte multi vin si ne spun ca pierd avansurile pe care le-au inaintat in diverse precontracte, ca pierd celelalte acte pe care le-au intocmit datorita faptului ca dureaza foarte mult procedura. Scopul acestei intalniri este precis, sa scurtam la maxim procedura", i-a spus, ieri, premierul lui Saramet.

Conform datelor prezentate de premier, la Fondul de Garantare au fost depuse 2.614 solicitari de creditare, dintre care 1.414 au fost rezolvate, 429 doar avizate si 774 cereri sunt inca in lucru.

Aurel Saramet a sustinut ca "s-a creat o intelegere gresita" a faptului ca dosarele ar fi blocate la Fondul de Garantare, fiind insa oprit de Boc, care a precizat ca se bazeaza pe datele primite din partea solicitantilor.

"Stati un pic acum, nu ma luati peste picior, pentru ca datele sunt oferite de catre oameni care mi-au dat documente si mi-au spus «am trimis in luna iulie, n-am primit nici macar un raspuns». Programul acesta il demonetizam, il pierdem ca si credibilitate daca noi nu respectam termenele, pentru ca toata lumea arata spre Bucuresti, spre Fond, iar dosarele sunt blocate", a spus Boc.

In discutie a intervenit si Ioan Hidegcuti, secretar general la Ministerul pentru IMM, care a apreciat ca este vorba de "o chestiune de tip emotional".

"Bancile au urmatoarea stare, nu o judecam noi, trebuie sa v-o spunem: in momentul in care Fondul isi exercita mandatul, dar in intervalul de 5-6 zile, banca recepteaza si trimite cetateanul la Fond. Stiti foarte bine si am discutat acest lucru, Fondul nu discuta direct cu persoana din dorinta de a nu ...", a spus Hidegcuti, fiind insa si el oprit de premier, care a intrebat de ce stau dosarele la Fond 30-40 de zile.

Boc i-a solicitat insa sa explice "intarzierile astea si nebunia din spate" si a spus ca vrea sa i se prezinte un calendar foarte exact de derulare a procedurilor, aratand totodata ca el a venit prima data la sediul Fondului, "cu buna credinta".

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: