Metrou de lux la Dubai

Data publicarii: 11-09-2009 | Lifestyle

In capitala comerciala a Emiratelor Arabe Unite, a fost inaugurat primul metrou de suprafata din Golful Persic si al doilea din lumea araba (singurul, pana mai ieri, era cel din Cairo). Fiecare tren este prevazut cu vagoane-VIP, cu fotolii din piele. Femeile au rezervat un vagon la capatul garniturii.

Autoritatile spera astfel sa-i determine pe locuitori sa renunte la autoturisme in favoarea transportului in comun.Lucru dificil de realizat, in conditiile in care o parte din benzina este decontata de catre stat.

Lungimea acestei primei linii de metrou este de 52 de kilometri, dar din cele 29 de statii proiectate, au fost deschise doar 10, urmand ca restul sa fie date in exploatare in februarie 2010.

Garnitura de tren are doar 5 vagoane: un "vagon de aur", trei standard si unul pentru femei si copii. "Vagonul de aur" are fotolii mari din piele, conexiune Wi-Fi, priveliste frontala si este destinat persoanelor-VIP (bancheri, manageri etc).

Pretul biletului este de sapte ori mai mare decat pentru vagoanele standard, echivaland cu 3,5 dolari. Trenurile nu au conductori, fiind conduse cu ajutorul computerelor. Metroul a costat 7,6 miliarde de dolari, devizul initial fiind depasit cu 80%.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: