Prima Casa: FNGCIMM a primit solicitari de garantii de 125 mil. euro si mai are bani pentru 10 luni

Data publicarii: 16-09-2009 | Finante-Banci

Fondul de Garantare a primit pana la inceputul acestei saptamani solicitari de garantare pentru Prima Casa in valoare de circa 125 milioane euro, din plafonul prevazut de stat, de 1 miliard euro, si estimeaza ca are fonduri pentru inca 10 luni, a declarat un director coordonator din FNGCIMM.

"S-a zvonit ca programul Prima Casa va fi oprit dupa alegerile prezidentiale. Pot sa va asigur ca mai avem bani pentru inca zece luni, daca se continua in ritmul de pana acum", a afirmat Vasile Coman, director coordonator in cadrul Fondului de Garantare.

Pana in prezent au fost analizate, solutionate favorabil si transmise bancilor decizii si contracte de garantare pentru 1.950 de beneficiari, dupa primele doua luni de la demararea programului. Totodata, 656 de dosare se afla la Fond in faza de procesare, a precizat Coman.

Pe de alta parte, FNGCIMM a returnat bancilor 314 dosare incomplete sau care contineau erori. Potrivit lui Vasile Coman, din dosarele restituite bancilor, Fondul a primit inapoi, cu completari, 107 dosare.

In acelasi timp, ponderea dosarelor respinse in prima faza era de 15-16%, insa dupa intalnirea pe care Fondul a avut-o recent cu bancherii, ponderea dosarelor incomplete restituite a scazut la 2-3%, nivel pe care reprezentantii FNGCIMM in considera rezonabil.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: