Studiu global: sprijinirea bancilor prin bani publici, sustinuta de 51% din populatie

Data publicarii: 16-09-2009 | International

Un studiu efectuat la cererea BBC World Service, efectuat in 20 de tari prin intervievarea a peste 22.000 persoane, arata ca sprijinirea institutiilor financiare de catre stat este o masura sustinuta de o majoritate fragila a populatiei, doar 51% dintre cei chestionati agreand o astfel de initiativa.

Cei mai inversunati cetatenti fata de infuzia de bani publici in bancile aflate in dificultate s-au aratat locuitorii Statelor Unite ale Americii unde, de altfel, s-au folosit sume uriase pentru salvarea sistemului financiar, de ordinul trilioanelor de dolari.

In plus, doua treimi dintre cei intervievati s-au pronuntat pentru sporirea reglementarilor guvernamentale si a sporirii controlului pe piata de capital, insa doar 49% s-au aratat de acord cu acordarea de puteri sporite unei institutii internationale.

Pe plan general, cel mai mare suport popular fata de stimularea economiei prin bani publici s-a inregistrat in Nigeria (87%), Egipt (83%), Rusia (81%), iar cel mai mic in Franta (39%) si Germania (42%).

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: