Gripa H1N1: Institutiile bancare din Bolivia au interzis portul mastilor, pentru a evita spargerile la banci

Data publicarii: 16-09-2009 | International

Institutiile bancare boliviene le-au interzis marti clientilor lor sa poarte masti cand intra in banci, pentru a reduce numarul mare al furturilor comise de persoane care profita de masurile recomandate in cazul gripei H1N1 pentru a-si ascunde identitatea, relateaza AFP.

'Am hotarat ca numai personalul permanent sa poarte masti, in timp ce clientii nu vor putea intra cu ele pe fata', a spus un oficial din domeniul bancar din Santa Cruz, citat de cotidianul El Dia.

Hotararea a fost luata dupa furtul comis joi, in plina zi, la o banca de cinci persoane avand fetele ascunse sub mastile purtate de obicei in Bolivia pentru protectia impotriva gripei H1N1. Politia din Santa Cruz sustine aceasta decizie, deoarece raufacatorii profita de masurile de prevedere recomandate de autoritatile sanitare impotriva pandemiei, cum ar fi utilizarea mastilor, pentru a actiona fara sa fie recunoscuti.

Potrivit autoritatilor sanitare, orasul Santa Cruz (centru), regiunea cea mai bogata din tara, este epicentrul pandemiei de gripa H1N1 din Bolivia, cu 70% din cele 1.500 de cazuri inregistrate.

Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: