Citroen are un model hibrid reincarcabil, iar Peugeot 2 masini electrice la salonul de la Frankfurt

Data publicarii: 16-09-2009 | Auto

Constructorul francez Citroen a dezvaluit la salonul auto de la Frankfurt un prototip numit Revolte, dotat cu un motor hibrid reincarcabil, tehnologie pe care grupul PSA Peugeot Citroen vrea s-o introduca in gama din 2012, iar Peugeot a prezentat doua modele electrice, potrivit AFP.

PSA vrea sa lanseze doua alte vehicule hibride in 2011, un Peugeot 3008 si un Citroen DS5, urmand ca modelul hibrid reincarcabil Revolte, bazat pe versiunea Peugeot 3008, sa fie lansat pe piata din 2012.

"Facem tot ce putem pentru a accelera pregatirile pentru realizarea modelului reincarcabil. (Lansarea in) 2012 este o mare provocare pentru echipele de lucru", a declarat presedintele grupului, Philippe Varin, care a adaugat ca tehnologia ar duce la un consum de circa 2 litri la 100 km. Obiectivul grupului este sa ofere un vehicul cu o autonomie de 30-40 km, datorita bateriilor mai puternice decat cele folosite pentru un model hibrid clasic, motorul termic urmand sa intervina ulterior.

Citroen prezinta la salonul auto de la Frankfurt si o versiune electrica a utilitarei sale Berlingo, realizata in parteneriat cu Venturi, ce se afla in prezent in teste.

La randul sau, Peugeot a dezvaluit la salon doua prototipuri de masini electrice, viitorul model Ion, ce ar urma sa apara pe piata la finalul lui 2010, si un prototip pentru o masina urbana de mici dimensiuni intitulat BB1.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: